Autor: Saša Stojadinović   |  16.10.2021. - 15:10 h  |   Kategorija: Sportski centar
Takmičenje u obaranju ruku održano u Hali sportova
 
U organizaciji VSS-SG Požarevac, SO KPZ Požarevac-Zabela, Armwrestling club-Vukovi-Petrovac na Mlavi i uz veliku pomoć SO ZZJZ Požarevac, Crvenog Krsta Požarevac i Tactic-štamparije danas sa početkom u 12 časova u Sportskom Centru Požarevac organizovano je Amatersko takmičenje u sportskom obaranju ruku za muškarce i žene pod nazivom

-SINDIKALNI MEGDAN-

Takmičenje se realizovalo po sledećim kategorijama

Muški takmičari-do 80 kg/preko 80 kg

Ženski takmičari -do 70 kg

Sudija-Radiša Milojković Rale-državni prvak u obaranju ruku.U kategoriji ženskih takmičara pobedila je Teodora Pejčinović, drugo mesto je zauzela Ana Pavlović a treće mesto Mirjana Vučković.

U kategoriji do 80 kg. - muškarci, prvo mesto je zauzeo Milan Savić, drugo mesto je zauzeo Saša Mihajlović a treće Milan Guberinić.

U kategoriji preko 80 kg prvo mesto je zauzeo Goran Marić, drugo mesto Dejan Damjanović a treće Goran Stokić.Ovo takmičenje je bilo revijalnog karaktera gde su se svi prisutni upoznali sa ovim sportom koje će od 2028 godine postati olimpijski sport.

Goran Marić i Radiša Milojković Rale, osnivač kluba Vukovi iz Petrovca na Mlavi naglasili su da Savez Srbije za sportsko obaranje ruke je od ove godine redovan član Sportskog saveza Srbije i najavili osnivanje prvog kluba za sportsko obaranje ruke u Požarevcu.

Ovakav klub postoji i uspešno radi u Petrovcu na Mlavi i jedini je u istočnoj Srbiji.

Komentari: