Autor: Saša Stojadinović   |  30.11.2014. - 22:11 h  |   Kategorija: Rukomet
Crvena zvezda zaustavljena u Požarevcu

Velika pobeda! MRK “Požarevac“ je uspeo da u okviru 10. kola rukometne Super lige savlada ekipu Crvene zvezde rezultatom 29:27 (17:18). 

 

Daleko više od dva bod koja će svakako koristiti u borbi za opstanak, igračima Požarevca ova pobeda znači na psihološkom oporavku i izlasku iz crne serije u kojoj su bili pre samo dva kola. Tokom prvog poluvremena gosti su držali konce igre u rukama, ali su domaći uspešno parirali ne dozvolivši više od tri gola prednosti, izuzev u 23. minutu kada je bilo četiri. Angažovanijom igrom do kraja prvog dela igre, na odmor se ipak otišlo samo sa jednim golom prednosti u korist gostiju, 17:18. U nastavku Peruničić pokušava sa dubokom odbranom 3-2-1, ali je Babić zakazao kod realizacije. Nakon toga usledio je povratak u zonu 6-0, uz povremen flaster Matičića na kapitenu Požarevljana, Čavaljugi. Prvo vođstvo domaći beleže prvi put u 39. minutu. Od tog trenutka gosti nisu više dolazili do prednosti, samo do izjednačenja u par navrata. Pivotmen Todorović bio je nezaustavljiv, a levoruki Tica ušao u sigurnu seriju završivši svoj skor na brojci 7. Najbolji strelac kod domaćih bio je Perović, koji je čak deset puta savladao protivničku odbranu.



Pozdravljeni od domaće publike, ekipa MRK “Požarevac“ ide sa velikom dozom samopouzdanja u goste ekipi Kolubare u Lazarevac. Njima ove sezone ništa ne polazi sa rukom i prikovani su za dno tabele bez bodova i sa minusom u stavci gol razlika od čak 131. pogotka. To je razlog što MRK “Požarevac“ ima ambiciju da nastavi pobednički niz i u narednom kolu.

Komentari: