Autor: Saša Stojadinović   |  13.12.2014. - 16:12 h  |   Kategorija: Sportski centar
Prvi udarac porocima u Požarevcu

U požarevačkom Gradskom zdanju juče je organizovan prijem za učesnike akcije “Podignimo gard porocima“, a odmah nakon toga i javni čas u sali Ekonomske škole. 

 

Ova akcija koju organizuju kik boks klub “Spartan“ i boks klub “Blagoje Blaga Vujičić“ ima za cilj da zajedno sa Policijom upravom Požarevac i Zavodom za javno zdravlje Požarevac ukaže na poroke i ponudi alternativu u vidu borilačkih sportova.


- Posebnu zahvalnost dugujem i svojim prijateljima, borcima i sportistima, kako u ringu tako i u životu. Oni su najbolji primeri koji će pred očima Požarevljana srušiti stereotipe o tome da su oni koji se bave borilačkim sportovima ljudi sa one strane zakona. Istina je sasvim drugačija. Pozivam sve da dođu na jedan trening i uvere se u disciplinu i timski duh koji vlada u našim salama. Dođite da vidite kako poroci tamo nailaze na zatvorena vrata. - kazao je Marko Dmitrović, trener i predsednik kik boks klub “Spartan“ i boks klub “Blagoje Blaga Vujičić“.


- Disciplinovani, usmereni ka cilju i beskompromisni borci, ali samo u ringu. Van ringa veliki prijatelji sa svojim protivnicima, uvek spremni da se nađu jedni drugima u nevolji. Upravo to je razlog što sam akciji ova dva kluba koji su oko sebe okupili širok front snaga, poželeo da pridodam i akciju Skupštine grada Požarevca pod nazivom “Stop kriminalu i korupciji”. Potrebna nam je vaša energija, potrebno nam je da je prenesete na naše mlade sugrađane kako bi svi zajedno podigli gard porocima i nakon toga, zdravog tela i duha zadali konačan udarac kriminalu i korupciji u našem gradu. - kazao je predsednik Skupštine, Bane Spasović. Nakon prijema u zgradi Načelstva gde su dodeljene zahvalnice i pokloni zaslužnima u ovoj akciji, svi prisutni otišli su u salu obližnje Ekonomske škole gde je na spektakularan način upriličen svojevrsni javni čas koji se sastojao od kraćih predavanja o štetnosti alkohola i narkotika, kao i demonstracije borbi i vežbi koje su sastavni deo jednog treninga. Tako je na najbolji način upućen poziv mladima da se okušaju u nekom od borilačkih sportova a atraktivnost celokupnom događaju dali su i bokserski šampioni Srbije, Milan Piperski, Marko Nikolić i Mane Marčeta, svi profesionalci.



Publiku je naročito zabavilo izazivanje vicešampiona Evrope, Maneta Marčete od strane najmlađeg požarevačkog boksera, trogodišnjeg Uroša Marića. Požarevljanin je na zadovoljstvo publike pobedio klasičnim nokautom. 

Komentari: