Autor: Saša Stojadinović   |  16.01.2015. - 17:01 h  |   Kategorija: Sportski centar
Nagrađeni najbolji sportisti Braničevskog okruga

Danas je u Gradskom zdanju organizovana 54. dodela priznanja najboljim sportistima Braničevskog okruga. Ovaj prestižni izbor i ove godine organizovan je od strane  lista Reč naroda, Sportskog saveza grada Požarevca i samog grada Požarevca.

 

Kao gost, ovom skupu prisustvovao je i predsednik Sportskog saveza Srbije, Aleksandar Šoštar koji je istakao da su iz ovog kraja uvek dolazili vrhunski sportisti i pohvalio napore požarevačkog Sportskog saveza.


U konkurenciji najboljih mladih selekcija nagrađeni su Odbojkaški klub „Mladi radnik“, muški Rukometni klub „Požarevac“ i Ženski odbojkaški Klub „Mladi radnik“. Najbolji mladi sportisti u Braničevskom okrugu su Milica Jović (Džudo Klub „Mladi radnik“), Marko Milovanović (Atletski Klub „Požarevac“), Petar Vefić (Sportska organizacija „Partizan“) i Marko Mijatović (Ving čun kung fu klub „Požarevac“). Najbolja seniorke za 2014. godinu su Aleksandra Nenadović, članica Ribolovačkog kluba „Mlava“ iz Petrovca na Mlavi i Iva Crnoseljanski, gimnastičarka kostolčke Sportske organizacija „Partizan“. U muškoj konkurenciji, najuspešniji sportisti Braničevskog okruga za prošlu godinu su Marko Ničić iz Atletskog kluba „Požarevac“ i Milan Stojanović fudbaler petrovačke „Sloge“. Priznanje za najbolju žensku seniorsku ekipu dobilo je ŽRK „Kučevo“, dok su najbolji seniori Braničeva Stonoteniski klub Požarevac.


Kao i svake godine, i ove su dodeljene plakete sportskim radnicima zaslužnim za razvoj sporta. Nagrađeni su Dragan Ćirić, profesor fizičkog vaspitanja u požarevačkoj Medicinskoj školi i Prvoslav Cvejić, predsednik Sportske organizacije  „Partizan“ iz Kostolca. Za najboljeg trenera, ove godine jednoglasno je izabran trener Karate kluba „Železničar“, Milomir Drndarević.

Pristutne goste na današnjoj svečanosti u Skupštini grada Požarevca pozdravili su Slobodan Jović – predsednik gradskog Sportskog saveza, Dragan Milenković – direktor Novinske kuće „Reč naroda“, Bane Spasović – predsednik gradske skupštine i Aleksandar Šoštar – predsednik Sportskog saveza Srbije. Zajednička ocena svih je da je Požarevac grad sporta i da i dalje treba ulagati u ovu oblast, a to je ujedno i ulaganje u zdrav razvoj budućih generacija.

Komentari: