Autor: Saša Stojadinović   |  08.03.2015. - 11:03 h  |   Kategorija: Odbojka
Minimalac protiv Inđije

Najzanimljiviji duel elitne odbojkaške lige svakako je odigran sinoć u Požarevcu, gde se Mladi radnik svim silama borio za tri boda protiv Inđije, ali je na kraju morao da se zadovolji minimalnom pobedom.

 

Požarevljani će sa velikom pažnjom posmatrati danas meč između Zvezde i kragujevačkog Radničkog, koji će odlučiti ko će ići u baraž. Najavili su domaći veliku borbu od samog starta, vodili do finiša seta (21:19), ali su gosti, predvođeni Pešutom, stigli do preokreta, čime su šokirali domaću publiku. Nisu se demoralisali Požarevljani, već su u nastavku zaigrali još agresivnije, pa je nakon uvodnih 3:1 za Inđiju, ubzo stigao preokret i osetnije vođstvo (9:5). Ni tehnički tajm-aut nije usporio Mladi radnik, koji je stigao i do 17:10, što je bilo dovoljno za rutinski završnicu i izjednačenje. Osokoljeni izjednačenjem, izabranici Saše Joksimovića su i treći set prelomili nakon obaveznog odmora. Sa tri vezana poena po povratku na teren, domaći su otišli na „plus 4” (15:11), što im je dalo sigurnost u završnici za preokret i vođstvo od 2:1. U domaćem sastavu posebno je briljirao Nemanja Mašulović, koji je „vukao” ekipu do preokreta. Žestoka borba viđena je i u nastavku. I pored toga što nisu imali takmičarskih motiva, gosti su se borila za svaki poen, što im je donelo presudnih „plus tri” u finišu (20:17). Pokušao je domaćin da stigne zaostatak, ali je Inđija serijom od 4:0 stigla do izjednačenja. Izgubili su Požarevljani priliku za tri boda, ali ne i volju za pobedom, pa su sjajnom završnicom petog seta stigli do trijumfa koji ih još održava u životu.


 


Mladi radnik – Inđija 3:2 (23:25, 25:17, 25:18, 20:25, 15:9)


Dvorana: SC „Požarevac”. Gledalaca: 250. Sudije: Mirko Janković (Niš) i Dejan Rogić (Beograd). Trajanje meča: 114 minuta.


MLADI RADNIK: Pantić 14, Kovačević 4, Petrović, Mašulović 21, Jevtić 13, Kočanović 18, Vidakov (libero), Savić 1, Peković, Popović 11, Jovanović. Trener: Saša Joksimović.


INĐIJA: Škrbić 6, Crnjanski 8, Vujović 7, Pešut 21, A. Grković 6, Elezović 1, Perišić (libero), Janjušević 3, Obradović, U. Grković. Trener: Vladimir Šarenac.

Komentari: