Autor: Saša Stojadinović   |  09.03.2015. - 12:03 h  |   Kategorija: Rukomet
Lider pao u Sportskom centru Požarevac

U predivnoj atmosferi, rukometašice Požarevca su izvojevale veoma važnu pobedu nad jedinom neporaženom ekipom do ovog meča, ekipom RK "Kučevo" rezultatom 27:23 (15:8). 

 

Prava je šteta što ovom meču nije prisustvovao veći broj gledalaca, jer je viđena jedna veoma dobra utakmica, snažna i borbena, u kojoj su rukometašice Požarevca pružile veoma dobru igru tokom celog susreta. U igru su ušle motivisano, snažno i borbeno u odbrani ne dozvolivši ekipi RK "Kučevo", da postigne više od 7 golova za poluvreme. Ovo je tim značajnije ako se zna da je RK "Kučevo" ekipa sa najviše postignutih golova u ligi (prosekom 34 po utakmici). Osim početnih 0:1, 1:2 i 2:3 gošće su bile u podređenom položaju. Od desetog minuta rukometašice ŽRK "Požarevac" prelaze u vođstvo koje nisu ispuštale do kraja utakmice, da bi pri kraju poluvremena imale i najveću prednost na utakmici 15:7. Gošće su na kraju poluvremena uspele samo da smanje na 15:8. U nastavku susreta domaće rukometašice nastavljaju u istom tempu, ponovo podižu na plus 8 golova, ali je snažan ritam koji su nametnule u prvom poluvremenu i početkom drugog dela igre, ipak ostavio traga, te su dozvolile gošćama da se pri kraju susreta približe na minus od dva gola. No, Požarevljanke tada dodaju lagano gas i uspevaju da sa dva pogotka pri kraju meča, uspešno privedu utakmicu kraju, nanevši lideru tako, prvi poraz u prvenstvu. Nakon ovog kola rukometašice ŽRK "Požarevac" nalaze se na trećem mestu sa tri boda zaostatka za prvoplasiranom i drugoplasiranom ekipom, ekipom RK "Kučevo" odnosno ŽRK "Sloga" iz Petrovca, koja je u ovom kolu izgubila u gostima od ekipe ŽRK "Mladi radnik" iz Radinca. Ovom pobedom rukometašice Požarevca vratile su se u pobedničku seriju, koja je bila prekinuta porazom protiv ekipe ŽRK "Sloga".


Narednog vikenda, ekipa ŽRK "Požarevac" igra u Loznici protiv ekipe ŽRK "Loznica grad". Sigurno je da neće imati nimalo lak zadatak da nastave pobedničku seriju, ali su svi u Klubu, i igračice i uprava, uvereni u novi trijumf Požarevljanki.

Komentari: