Autor: Saša Stojadinović   |  06.10.2015. - 20:10 h  |   Kategorija: Rukomet
Požarevljani savladali Železničar, prvi poraz Rudara

Timovi sa područija grada Požarevca zabeležili su polovične rezultate u Super rukometnoj ligi Srbije. Ekipa Rukometnog kluba Požarevac uspela je da pred svojom publikom savlada Železničar iz Niša, dok je ekipa Rudara iz Kostolca pretrpela prvi poraz. 

 

Od Kostolčana je bila bolja ekipa Sloge iz Požege. Igrači Požarevca su uspeli posle dosta muka da savladaju goste iz Niša i time zabeleže prvu pobedu u novoj sezoni.


Početak utakmice protekao je u ravnopravnoj igri oba tima. Igrao se gol za gol. Požarevljani su preko raspoloženog Pilipovića uspeli pri kraju poluvremena povedu sa dva gola razlike. Ipak ekipa Železničara se nije lako predavala i uspevaju da smanje rezultat, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću domaćina. Rezultat na poluvremenu bio 13:12. Drugo poluvreme su bolje otvorili domaćini. Uspevaju da se rezultatski odlepe i da povedu sa 17:14. Ipak neshvatljiv pad koncetracije koriste igrači Železničara, koji preko odličnog Mitića uspevaju da izjednače rezultat na 21:21. Pravovremeni tajm out trenera Požarevca Živkovića uspeo je da trgne igrače i koji su ponovo zaigrali dobro u napadu. Požarevac je poveo sa dva gola razlike i uspeo da slavi protiv neugodnih NIšlija sa 25:24. Ekipa Rudara iz Kostolca posle pobeda nad ekipama Jugovića i Partizana, na gostovanju u Požegi savladana je od ekipe Sloge. Kostolčani su loše otvorili utakmicu i ekipa Sloge brzo dolazi do četiri gola razlike. Domaćini uspevaju da zadrže prednost i prvo poluvreme završavaju sa 13:10. Rudar je u drugom poluvremenu pokušao da dodje do preokreta, ali domaćini su uspeli da zadrže prednost do kraja utakmice. Sloga je pobedila Rudar sa 24:20.


U sledećem kolu Super rukometne lige Srbije sastaju se timovi sa područija grada Požarevca. U subotu u Hali sportova Kostolac sastaće se ekipe Rudara i Rukometnog kluba Požarevac. Utakmica počinje od 19 časova.


izvor - Boom 93

Komentari: