Autor: Saša Stojadinović   |  22.10.2015. - 17:10 h  |   Kategorija: Fudbal
KMF Požarevac poziva publiku u ponedeljak u Halu

Povodom početka jesenje takmičarske sezone u futsalu, ili malom fudbalu, danas je u prostorijama Kulturno-sportskog centra Požarevac održana konferencija za medije.

 

Požarevac je pre skoro 25 godina bio jedan od osnivača nacionalne lige u ovom sportu, ali je usled finansija prestao posle samo jedne sezone da se takmiči. Sada se vraća takmičenjem u Regionalnoj ligi. Na održanoj sednici direktora Regionalne futsal lige, formirane su dve takmičarske grupe, Morava i Drina. Požarevljani se nalaze u grupi Morava sa ekipama iz  Kraljeva, Kragujevca, Smedereva, Rače i Vrnjačke banje.


Predsednik KMF “Požarevac“, Ljubiša Nikolić je upoznao prisutne sa naporima kluba koji se ponovo osnovao pre dve godine da ponovo uđe u takmišenje, i tom prilikom se zahvalio gradu na pomoći. Šef stručnog štaba, Novica Mišić kaže da Požarevac su njegovi igrači spremni i nestrpljivi da se predstave domaćoj publici.


- Ekipu čine igrači iz Požarevca i okoline,starosti od 18 do 40 godina. - ističe Mišić i dodaje da je ovo je treći rang takmičenja Međurepubličke lige grupa zapad Morava. On je još pozvao i gledaoce da pomognu, kako bi u prvom kolu savladali goste iz Vrnjačke banje.


Ta utakmica, ipak, nije prva zvanična novoosnovanog kluba, jer je prošli vikend odigrao kup utakmicu u gostima protiv ekipe “Smederevo 2”. Iako nisu pobedili, Požarevljani se u ovom meču nisu obrukali protiv daleko iskusnijeg protivnika. Tokom susreta su čak i vodili 2:3, ali je krajnji rezultat ipak glasio 5:3


- Mnogo je ljubitelja ovog sporta koji igraju rekreativno, a sada će moći i da se takmiče. - rekao je Vladimir Živadinović, kapiten ekipe, i pozvao mlade igrače da se priključe novom klubu.


Takmičenje će se sprovoditi po trokružnom bod sistemu. Biće odigrano 10 kola, a nakon toga predstoji još 5 utakmica po rasporedu i sistemu, prvi sa poslednjim.



Domaći klub će prvu utakmicu odigrati sa ekipom “Olimp” iz Vrnjačke banje, u ponedeljak 26. oktobra. Meč počinje u 19.30 u hali sportova. Ulaz je slobodan.

Komentari: