Autor: Saša Stojadinović   |  21.11.2015. - 10:11 h  |   Kategorija: Sportski centar
Veče borilačkih veština u Požarevcu

Sportska manifestacija "Veče borilačkih veština" organizuje se u Hali sportova Kulturno-sportskog centra u ponedeljak 23. novembra.

 

Ova sportsko-pokazna manifestacija služi da bi se Požarevljani upoznali sa time kojim se borilačkim sportovima mogu baviti u gradu, ali i koje su razlike između prikazanih sportova. Na konferenciji za medije povodom najave ovog događaja bili su predstavnici 7 klubova različitih borilačkih veština, dok se za učešće na "Večeri" prijavilo čak 18 klubova. Na spisku učesnika se osim klubova nalaze i vojska i policija.



Sanja Trbanos iz Karate kluba "Mladi radnik" kaže da čak ni sami učesnici nisu bili svesni koliko je klubova iz grada i okoline koji polaznike uče borilačkim veštinama. Ona dodaje da su borilački sportovi obično u drugom planu u odnosu na osnovne "sportove sa loptom", i da zbog toga ni ljudi ne poznaju ponudu borilačkih veština kojima u Požarevcu mogu da ovladavaju.



Na prezentacijama će se mahom prikazivati osnove prikazanih veština, pa će ciljana publika pre svega biti roditelji dece koja još ne treniraju nijedan sport. Osim njih, "Veče borilačkih veština" služi i da se deci približi borilački sport kao plemenita veština.



Milomir Drndarević kaže da će u okviru demonstracije karate kluba "Železničar" na parketu hale sportova biti oko 30 učesnika, članova svih uzrasta. On je još rekao da saradnja i komunikacija među klubovima nije na zavidnom nivou. Tome u prilog ide i činjenica da su na konferenciji predstavnici 7 klubova, a prijavljenih učesnika za "Veče borilačkih veština" je 16.



Dušan Radojković iz kluba "Wing-Chun Kung-Fu" kaže da su borilački sportovi u Požarevcu na margini već duži niz godina, iako požarevački borci postižu zapažene rezultate na takmičenjima. On ističe da je zato "Veče borilačkih veština" jedinstven vid nastupa prema gradu gde je cilj da se pokaže kako se učenjem borilačke veštine deca udaljavaju od ulice, a razvija se i sportski duh.



Termin početka manifestacije je zakazan za ponedeljak u 20 časova, a ulaz je slobodan.



Izvor - Boom93

Komentari: