Autor: Saša Stojadinović   |  12.12.2016. - 22:12 h  |   Kategorija: Sportski centar
Futsaleri silovito

Pobedom nad ekipom “Olimp“ iz Vrnjačke Banje, KMF “Požarevac“ se približio prvoplasiranom na tabeli na samo tri boda.

 

Ono što najviše raduje je broj publike na tribinama i verovatno je to razlog što protivnici, zajedno sa domaćinima pružaju publici odličan futsal, ponešeni atmosferom, a to se naročito videlo večeras.


Od prvog sudijskog zvižduka krenulo se agresivno sa obe strane što je donelo sijaset šansi i kod jednih i kod drugih. Pre nego što krenemo sa opisivanjem toka igre, mora se posebno istaći doprinos čuvara mreže domaćih, Marka Todosijevića visokoj pobedi od 5:1. Nezahvalno je prognozirati šta bi bilo da on nije bio toliko raspoložen, ali činjenica je da je Marko barem u 5-6 navrata odbranio šuteve za koje mu niko u sali ne bi zamerio da nije.


Sve to je dalo podstreka njegovim igračima koji su “načeli“ goste u 7. minutu golom kapitena Živadinovića, koji je bio priseban posle jedne odbijene lopte. Kasnije tokom igre, Živadinović se povredio i nakon toga nije ulazio u igru, te se nadamo da nije ništa ozbiljno. Na 2:0 povisio je jedan od braće Simić, Nenad, lepim golom iz okreta. Kada su svi pomislili da je to rezultat sa kojim će se otići na odmor, igrač gostiju Gavrilović nekako uspeva da savlada Todosijevića i smanjuje na 2:1 u poslednjem minutu prvog dela igre.


Drugi deo protiče u ravnopravnoj igri i mnoštvu šansi na obe strane ali bez golova sve do 26. minuta kada Miloš Đorđević uspeva da nakon jedne odbijene lopte istu smesti u mrežu za 3:1. Gosti pokušavaju da smanje rezultat što im ne uspeva pa pet minuta pre kraja rešavaju da igraju bez golmana sa 5 igrača u polju.


U tom delu igre bili su veoma opasni, ali je Todosijević ponovo miran, siguran i raspoložen pa ne uspevaju da dođu do pogotka, ali uspevaju da ga prime. Ponovo je Đorđević bio priseban tokom jedne kontre i u 36. minutu postigao svoj drugi a za svoju ekipu četvrti pogodak. Konačan rezultat postavio je Vladan Simić, dva minuta pre kraja, 5:1.


Poslednje kolo ove polusezone Druge lige Zapad u futsalu Požarevljani igraju u Prijepolju, protiv ekipe “Župski Rubin“. Uzevši u obzir da im konkurent za prvo mesto, ekipa “RB“-a igra kod kuće sa KMF “Ekonomac 2“, nije isključeno da Požarevljani odu na pauzu i sa prve pozicije na tabeli


foto:Studio ZOOM, Zoran Milovanović


 


 

Komentari: