Autor: Saša Stojadinović   |  03.07.2014. - 00:07 h  |   Kategorija: Sportski centar
Bazen viđen maštom likovnih umetnica

Jelena Arsenijević i Slađa Milovanović su svojim umetničkim delima pokazale kako naš bazen može uz malo mašte i posebnog “umetničkog oka“ da se lako pretvori u prelepu umetničku galeriju na otvorenom.

 

U sredu je održana humanitarna izložba slika od koje će prikupljena sredstva biti usmerena ka područjima ugroženim od posledica poplava. Autori ovog specifičnog umetničkog izraza su Slađa Milovanović i Jelena Arsenijević. Prisutnima je o izložbi nešto više kazala istoričar umetnosti Julija Bašić koja je govorila o namerama umetnica ostavljajući svakom posetiocu ponaosob da sam doživi umetnost ispred sebe. Predsednik Skupštine grada Milić Jovanović je i zvanično otvorio izložbu.



 


- Čin otvaranja jedne izložbe je višestruko simboličan. U njemu se nalaze umetničke, estetičke, kulturološke ali i sociološke opšte društvene vrednosti.  Svaka izložba je na taj način poseban kolektivni čin u kome treba da se susretnu umetnik i umetnici. - kazao je Jovanović pre nego što je i zvanično otvorio ovu izložbu na gradskom bazenu.


 Aukcija prikazanih slika biće održana u sredu 9. jula u Galeriji Milene Pavlović Barili. Tokom izložbe na bazenu ljubiteljima likovne umetnosti su se predstavili i Joga centar “Sunce“ Požarevac kao i bend “Baba kai“ i flautistkinja Saška Marjanović.


 


 


 

Komentari: