Autor: Saša Stojadinović   |  20.04.2017. - 10:04 h  |   Kategorija: Sportski centar
Hala domaćin finalistima Kupa Srbije!

Zahvaljujući ugledu koji uživaju fudbalski radnici iz ovog kraja, ali i rezultatima koje KMF Požarevac postiže u poslednje vreme, FSS je odlučio da Požarevac bude domaćin finala Kupa Srbije u Futsalu 9. maja.

 

Najpre je trebalo da grad Niš ugosti dve najbolje ekipe ovog takmičenja u finalu 10. maja,  ali je naknadno odlučeno da ta čast ipak pripadne Požarevcu, i to dan ranije.


Aktuelni šampion Srbije, Klub malog fudbala “Ekonomac” će, već po navici, igrati u finalu nacionalnog kupa, ovaj put protiv Novog Pazara, pošto je i treći put ove sezone, u polufinalu, savladao Novu Pazovu. Višestruki šampion, učesnik Lige Šampiona i kao takav, mamac za publiku, će nastupiti u svom šestom finalu Kupa Srbije zaredom i pokušaće da dođe do trećeg trofeja, posle poraza u prethodne dve sezone od Bečeja i Euro motusa.


Kada je reč o drugom finalisti, ekipi KMF “Novi Pazar”, oni su uz veliko iznenađenje savladali, više nego ubedljivo domaći FON sa 8:1 (3:1) i time je ovaj klub postigao najveći uspeh od postanka. Na papiru je favorit bio domaći sastav FON koji se nalazi u odličnoj formi i trenutno je trećeplasirani klub na tabeli Prve futsal lige Srbije.


Utakmica finala Kupa Srbije u futsalu između KMF “Ekonomac” i KMF “Novi Pazar” igra se u utorak 9. maja. Pored organizovanog dolaska navijača iz Kragujevca i Novog Pazara, očekuje se i prisustvo velikog broja zaljubljenika u futsal iz Požarevca, koji je za kratko vreme zavoleo ovaj sport zahvaljujući odličnim igrama kluba malog fudbala Požarevac, budućeg učesnika Druge lige.

Komentari: