Autor: Saša Stojadinović   |  05.07.2014. - 11:07 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Ej Džej populariše Američki fudbal

Preuzeli smo deo intervjua iz internet portala eBraničevo sa igračem K.A.F. “Pastuvi“ iz Požarevca, Ej Džej Braunom.

 

eBraničevo - Ej Džej, razgovarali smo dva dana po tvom dolasku i evo govoriš za naš portal sada nakon četiri meseca. Šta se sve promenilo u tvom utisku o Srbiji i Požarevcu?



Ej Džej Braun - Tada sam još uvek osećao jaku nostalgiju i nisam imao mnogo prijatelja. Moji utisci o Požarevcu su se svakim danom obogaćivali i mogu sada da kažem da ovde imam puno prijatelja koje volim i poštujem a i sam grad sam veoma zavoleo. Moj rodni grad Haletsvil je slične veličine kao Požarevac i takođe je na stotinak kilometara udaljen od jednog velikog grada, Hjustona, kao vi od Beograda.



eBraničevo - Znamo da si dosta vezan za porodicu i prijatelje u Americi. Kako su se oni ponašali kada su čuli da si rešio da prvi put napustiš kontinent i dođeš baš u Srbiju?



Ej Džej Braun - Iskren da budem, nisu bili baš oduševljeni kada su čuli moju odluku. Međutim, uveliko su promenili mišljenje o Srbiji jer sam im se svakodnevno javljao Skajpom, Fejsbukom i pričao im o svom životu ovde. Njima je jedino bilo bitno da sam ja srećan i zadovoljan i kada su videli da jesam, i oni su dobili želju da saznaju što više o životu u Evropi.



eBraničevo - Postoji li mogućnost da nekoga od njih dovedeš u Požarevac, kao turistu možda?



Ej Džej Braun - Apsolutno. Već sam dogovorio da, kada se vratim iz Amerike gde idem polovinom jula da završim studije, sa sobom dovedem mog saigrača iz koledž tima, Etuale Feja, jednog krupnog momka iz Samoe. Takođe, nakon mojih priča mnogi moji prijatelji žele da dođu i vide ovaj deo sveta.



eBraničevo - Noćni život u Požarevcu?



Ej Džej Braun - O, super je. Imam i omiljeni klub ovde, to je “Bukovski“. Volim PSY i Trens tehno muziku i tamo mogu u njoj da uživam. Obožavam i ostala mesta na koje su me moji prijatelji vodili jer su svuda prelepe žene, kojih ovde imate na svakom koraku.



eBraničevo - Pored Požarevca, da li si imao prilike da posetiš još neki grad u Srbiji?



Ej Džej Braun - Bio sam u Smederevu da posetim prijatelja i super sam se proveo na žurci u Tvrđavi. Naravno, posetio sam i Beograd a imao sam prilike da posetim i Obrenovac kako bih sa timom pomogao oko saniranja poplava, mada bih voleo da je ta poseta bila nekim lepšim povodom.



eBraničevo - Postoji li neko jelo koje ti se ovde naročito dopalo?



Ej Džej Braun - Sarma.(odgovorio za manje od sekunde - prim.aut) Mogao bih da je jedem ceo dan, svakoga dana. Što se pića tiče, ne odričem se mog čokoladnog milkšejka. Recept za sarmu nosim kući u Teksas i teraću mamu ili tetku da pokušaju da je spreme. Poješću je svakako, i ukoliko ne uspeju da je naprave kao ovde.





Ej Džeja smo sreli i sa njim radili ovaj intervju na izložbi slika na bazenu. Jedan razgovor sa ovim momkom vraća vam veru u ljude i njihovu dobrotu i iskrenost. Stekli smo utisak da je svaka reč koju nam je uputio na naša pitanja izgovorena bez ikakvih kalkulacija, direktno iz srca. To da ovaj teksašanin ima veliko srce u velikoj meri govori i njegovo obećanje da će doći na humanitarnu aukciju slika Slađe Milovanović i Jelene Arsenović u sredu i kupiti jedno platno kako bi pomogao ugroženima od poplava i poneo nešto lepo kući u Ameriku. Srećan put, Ej Džej i dobro nam ponovo došao.



 



izvor - eBraničevo



Ne diraj mi Mančmelou, man!



Pored sarme koju je naknadno zavoleo, susret sa popularnim slatkišem kod Ej Džej Brauna stvorila je ljubav na prvi pogled. - Ej Džej se ne odvaja od ovog slatkiša. Od kako ga je prvi put probao uvek moramo da mu obezbedimo barem jednu kutiju da bude u njegovoj blizini. Na primer, nije želeo da mu se izvadi krv na lekarskom pregledu dok mu nismo doneli omiljenu poslasticu. - kazao je trener Kartalija  i dodao da mu je posle Mančmeloua sledeća velika ljubav spavanje, a dokaz tome je i činjenica da su prve reči na koju je naučio na našem jeziku - Laku noć.

Komentari: