Autor: Saša Stojadinović   |  05.05.2017. - 11:05 h  |   Kategorija: Rukomet
MRK Požarevac poražen od Metaloplastike

Sinoć je u KSC Požarevac odigrana utakmica petog kola plej auta za superligaše u kojoj su gosti bili uspešniji.

 

Utakmica između MRK “Požarevac“ i RK “Metaloplastika“ iz Šapca privukla je oko 150 ljubitelja sporta koji su imali prilike da vide dobru rukometnu predstavu u kojoj je slavna šabačka ekipa bila skoncentrisanija u odsudnim trenucima i to je presudilo ovaj meč.



Kod Požarevljana ponovo je najraspoloženiji bio Boban Živković koji je postigao 10 golova, a njega je po preciznosti u ekipi ispratio Đorđe Todorović sa 6 pogodaka i titulom najboljeg igrača utakmice po ocenama gostiju. Tu titulu u redovima Metaloplastike dobio je Aleksandar Dragutinović koji je pored odlične igre svome timu doprineo i sa devet golova. Poluvreme ovog meča završeno je rezultatom 15:17 za goste a krajnji je glasio 29:33.



Ovom pobedom Šapčani su izbili na prvo mesto na tabeli nakon poraza Partizana i Rudara ove nedelje. Požarevljani su uprkos porazu ostali na mestu koje ih naredne sezone vodi ponovo u super ligu, ali su takođe došli na samo 3 boda prednosti u odnosu na Moravu iy Velike Plane koja je na poziciji koja vodi u niži rang.



Narednu utakmicu Požarevljani igraju u nedelju 7. maja protiv beogradskog Partizana kome će se, ukoliko trijumfuju u ovom meču, približiti na samo bod razlike. Zvučnost imena protivnika, kao i važnost utakmice trebalo bi da privuku još veći broj ljubitelja sporta u nedelju, u Halu sportova od 18 sati, za kada je zakazan početak utakmice MRK “Požarevac“ – RK “Partizan“ Beograd.

Komentari: