Autor: Saša Stojadinović   |  16.10.2017. - 19:10 h  |   Kategorija: Rukomet
Muškarci poraženi, dame lako savladale Metalac

U utakmicama 4. kolu Super muške lige Srbije ekipa Požarevca ugostila je Metaloplastiku iz Šapca i izgubila, dok su rukometašice u 3. kolu Super B lige savladale ekipu Metalca iz Kraljeva.

 

U pravoj ligaškoj utakmici ekipa Požarevca nije uspela da savlada Metaloplastiku iz Šapca. Šapčani su od početka utakmice nametnuli svoj ritam i vodili su skoro čitavo prvo poluvreme. Ipak ekipa Požarevca preko raspoloženog kapitena Čavaljuge uspela je da se primakne samo na gol razlike, pa se na odmor otišlo sa rezultatom od 14:13 u korist Metaloplastike. Drugo poluvreme donelo je ravnopravnu igru na obe strane. Požarevljani su izjednačili ali nisu uspeli da slome otpor gostiju iz Šapca. U poslednjim minutima utakmice ekipa Požarevca nije iskoristila svoje šanse pa je Metaloplastika na 12 sekundi pred kraj meča uspela ponovo da dođe do gola prednosti. U poslednjem napadu ekipa Požarevca nije uspla da savlada golmana Šapca pa je Metaloplastika dobila utakmicu sa 27:26. Najefikasniji igrač u redovima Požarevca bio je Marko Čavaljuga koji je postigao 7 golova, u ekipi Metaloplastike 8 golova postigao je Saša Puljuzović. Za igrača utakmice proglašen je Vojislav Brajović iz ekipe Metaloplastike. U sledećem kolu ekipa Požarevca putuje u Beograd gde će se sastati sa Partizanom.


Rukometašice Požarevca su od početka utakmice ekipi Metalca nametnule svoj ritam. Brzo su Požarevljanke došle do nekoliko golova razlike. Ipak gošće iz Kraljeva iskoristle su pad u igri Požarevljanki pa su uspeli da se primaknu na dva gola razlike. Prvo poluvreme je završeno rezultatom od 16:14 u korist Požarevca. Drugo poluvreme donelo je mnogo bolju igru domaćih igračica. Požarevljanke su se opet odlepile na nekoliko golova razlike koje su uspešno odbranile do kraja utakmice. Ekipa Požarevca je ovu utakmicu dobila sa 29:25. Najefkiasnija igračica u ekipi Požarevca bila je Olja Nikolić koja je postigla 12 golova, dok je kod ekipa Metalca iz Kraljeva 5 golova postigla Dejana Komatović. Olja Nikolić je proglašena i za igračicu utakmice. U sledećem kolu ekipa Požarevca putuje u Kučevo gde će se sastati sa istoimenom ekipom.

Komentari: