Autor: Saša Stojadinović   |  22.03.2018. - 11:03 h  |   Kategorija: Sportski centar
Rukomet, odbojka i futsal ovog vikenda

Petak, subota i nedelja, uz ponedeljak, koji su pred nama, doneće nam uzbudljive susrete požarevačkih rukometašica, rukometaša, odbojkaša i futsalera u dvorani Hale sportova.

 

Najpre će se, u petak, u okviru svojevrsnog okružnog derbija sastati rukometačice Požarevca sa ŽRK Kučevo, iz istoimenog mesta. Kučevljanke su bolje plasirane na tabeli, ali oba kluba se nalaze u takozvanoj sigurnoj zoni i očekuje se da će publika prisustvovati pravom nadigravanju uz mnoštvo lepih poteza. Susret počinje u petak, 23. mart u 18:30h.


Sutradan, u subotu 24. marta, sa početkom u 19 sati odbojkašice požarevačkog Mladog radnika dočekuju ekipu Laki star iz Beograda. Očekuje se da će uzlazna forma načih devojaka rezultirati i prvom pobedom u dosadašnjem toku takmičenja, iako im u goste dolazi drugoplasirana ekipa, što će veoma otežati postizanje tog cilja.


Nedelja je dan kada će požarevački ljubitelji sporta imati prilike da prisustvuju jednoj izuzetno važnoj takmičarskoj utakmici. MRK Požarevac, koji se bori za opstanak ugostiće prvoplasirani Železničar 1949. Iako je kvalitet na strani gosta, jedan od odlučujućih momenata mogao bi biti i nedostatak motivacije Nišlija, jer su davno osigurali prvo mesto. Uz adekvatnu podršku sa tribina, Požarevljani bi mogli u ovoj utakmici da dođu do remija ili možda čak i celog plena. Susret se igra u nedelju, 25. marta sa početkom u 18 sati.


Iako ponedeljak nije deo vikenda, zvanično, sportski jeste, tako da i tada neće nedostajati uzbuđenja na parketu KSC Požarevca. Poput rukometaša, i futsalerima dolazi lider na tabeli, ekipa KMF Ivanjica. Sa druge strane, požarevački futsaleri se ne bore za opstanak, već za mesto u baražu koje vodi u viši rang takmičenja. Još jedna razlika u odnosu na rukometaše je to da Ivanjica nije obezbedila prvo mesto, tako da se očekuje pravi futsalski "rat" u Hali sportova od strane dva velika sportska prijatelja. Osobenost ovog meča je i to što će za goste nastupati legenda srpskog futsala, penzionisani reprezentativac i aktuelni pomoćni trener čuvenog Ekonomca, Vidan Bojović. Iako je prestao da se aktivno bavi futsalom, popularni "Britva" je pristao da odigra sezonu za svoje "zemljake" iz Ivanjice. Ovaj susret se igra u ponedeljak, 26. marta sa početkom u 19:30h. 

Komentari: