Autor: Saša Stojadinović   |  16.04.2019. - 22:04 h  |   Kategorija: Fudbal
Trijumf Srbije protiv Azerbejdžana u Požarevcu

Reprezentacija Srbije u sjajnoj atmosferi, pred oko tri hiljade gledalaca u Sportskom centru Požarevac, savladala je u prijateljskom duelu Azerbejdžan sa 7:5. 

 

Na taj način „Orlovi“ su se revanširali rivalu za minimalan poraz u prvom meču ova dva rivala odigranom u Zrenjaninu (1:2).


Bez nekoliko standardnih igrača, podmlađena selekcija Srbije ušla je u meč izuzetno motivisana. Nakon odlične igre domaća selekcija je došla do velike prednosti, koja je u jednom trenutku iznosila čak 7:1. Zanimljivo je da je poslednji gol za Srbiju postigao sjajni golman Aleksa Antonić, kome je ovo bio poslednji meč za naš najbolji nacionalni tim.


Veliku radost publici doneo je Strahinja Petrov već posle 35 sekundi igre kada je matirao Kurdova za 1:0. Nastavili su Orlovi u istom ritmu pa su do odlaska na odmor imali četiri gola prednosti, a strelci su bili Simić u 13. , Rakić iz kaznenog udarca sa 10 metara u 17. i Vukadinović u 18. minutu. Kada je Tijago u prvom minutu nastavka savladao raspoloženog Aleksu Antonića i smanjio na 4:1 delovalo je da gosti mogu da se vrate u meč. Ipak, da se tako nešto ne desi pobrinuli su se dvostruki strelac Vesić u 22. i 23. minutu, odnosno junak ove pobede, čuvar mreže Srbije Antonić koji se upisao u strelce na svom oproštaju od nacionalnog tima u 24. minutu. Zaigrali su Azeri dosta angažovanije u poslednjih 10 minuta igre i to im je donelo čak četiri gola. Redom su pogađali Atajev u 30. , Tijago u 32. , Fineo u 35. i Čovdarov u 37. minutu za konačnih Srbija – Azerbejdžan 7:5. Ovim susretom završena je aprilska pripremna avantura Orlova u kojoj je ostvaren odličan učinak od po dve pobede i dva poraza protiv veoma jakih protivnika, Brazila i Azerbejdžana.


Ova reprezentativna utakmica je drugi značajan futsal događaj u požarevačkom Sportskom centru, jer je u ovom objektu oganizovano i finale fustal Kupa Srbije.

Komentari: