Autor: Saša Stojadinović   |  26.06.2020. - 18:06 h  |   Kategorija: Sportski centar
Baletski spektakl na SMS

Sinoć je održan završni koncert BS „Amadeus“.

 

Ovo je njihov prvi nastup nakon uvođenja vanrednih mera povodom virusa Kovida 19 koji je bio inspiracija i za jednu od koreografija.



Posetioci ovog koncerta, uglavnom roditelji i porodica balerina, imali su prilika da vide 15 koreografja i nastup mlade i talentovane pevačice Emilije Mitrović.



Na početku koncerta dobrodošlicu na Stadion malih sportova gde je koncert i održan prisutnima je poželela direktorka Sportskog centra Požarevac Marija Trnavac koja je obećala da će ova ustanova i dalje podržavati programe poput ovog.



Na kraju koncerta, svojim balerinama kao i njihovim porodicama obratila se umetnički rukovodilac BS Amadeus Maja Skenderović Bonić. Ona je navela da iako su uslovi pa pripremu ovog koncerta bili izuzetno teški i trajali nepune dve nedelje, požarevačke balrine su pokazale da su u svom poslu pravi profesionalci.



Posebnost ovog koncerta ogledala se i u tome što su po prvi put polaznice BS Amadeus diplome za završenu baletsku školku godinu dobijale na sceni odmah posle svog nastupa.

Komentari: