Autor: Sportski centar Požarevac   |  20.02.2023. - 12:02 h  |   Kategorija: Sportski centar
Saopštenje za javnost Sportskog centra Požarevac
Sportski centar Požarevac se oglašava saopštenjem za javnost povodom pisanja pojedinih medija i političkih stranaka vezano za objekat Balon hale.
 
Balon hala je dobijena preko IPA projekta prekogranične saradnje sredstvima Evropske unije. Podsetimo da je pored Balon hale od ovih sredstava dobijena bina i rasveta.



Grad Požarevac i Sportski centar su uradili elaborat za grejanje, hlađenje i ventilaciju Balon hale i čeka se istek roka, kako je navedeno u ugovoru sa Evropskom unijom, kako bi se pristupilo radovima i dodatnoj rekonstrukciji.



U međuvremenu, kako bi interventno obezbedili grejanje u ovom objektu, sistem za grejanje (kotao), koji je bio ugrađen u Balon halu, se nakon kraćeg rada ispostavio kao nedovoljno efikasan usled velike potrošnje i minimalnog efekta zagrevanja u objektu. Nakon toga je demontiran i dat na revers drugoj Javnoj ustanovi na teritoriji grada, odnosno Osnovnoj školi u ?ličevcu gde ima svoju namenu i dalje je u funkciji.



Što se hlađenja u Balonu tiče, Sportski centar Požarevac je finansirao radove na sistemu ?otvaranja bočnih stranica? u objektu, čime se stvorila mogućnost da se u njemu trenira i tokom letnjih meseci pri visokim spoljnim temperaturama.



Napominjemo da stepenište koje vodi ka platformi iznad svlačionica još uvek ne predstavlja korisni deo prostora u samoj Balon hali i stoga nije u upotrebi. Postavljene su barijere i upozorenja da se taj sektor ne koristi, ali su pojedinci te barijere u više navrata sklanjali i nisu se obazirali na upozorenja.



S poštovanjem



Sportski centar Požarevac

Komentari: