Autor: Saša Stojadinović   |  17.08.2014. - 12:08 h  |   Kategorija: Fudbal
Osvojeni prvi bodovi, ali...

U subotu je ekipa “Radnički 1926“ iz Požarevca u okviru Braničevske okružne lige pobedila na svom debiju golubački “Đerdap“ rezultatom 4:0. 

 

Činjenica da je taj klub osnovan pre tačno deset dana i visoka pobeda, čini se, ne zaslužuje ovakav naslov teksta. Ipak, peti rang takmičenja, stadion na kome su nekada za bodove borili Partizan i Crvena zvezda i klub ugašen posle 88 godina zbog dugova ostavili su gorak ukus u ustima malobrojnim gledaocima. Par iskusnih igrača i mnogo juniora u novoformiranom požarevačkom Radničkom sa pojedinim izbledelim dresovima i bez grba na njima dali su juče sve od sebe ali ipak, protivnik nije bio nešto inspirativan tako da su mnogi ovu pobedu prihvatili ravnodušno. Život ide dalje, lopta se kotrlja i svako čudo tri dana traje. Sve nabrojane narodne izreke i umotvorine iz prethodne rečenice mogu oslikati sve ono što je bilo i što će verovatno biti sa najpopularnijim fudbalskim klubom u Požarevcu. Mladi radnik se uskoro i papirološki gasi ali ga nasleđuje, samo po imenu, novi klub. Celoj toj situaciji svi ćemo se još malo čuditi i govoriti kako je sve to sramno a nakon ta tri dana koliko traje “čudo“ svi će sve zaboraviti. Izuzev najupornijih hroničara zaboraviće se da je negde nekada postojao neki Mladi radnik, da je jednu sezonu bio u najelitnijem rangu i čak tada otkinuo bod budućem šampionu.



 Ono što je još najbitnije, ili bolje rečeno najtužnije zaboraviće se i to da nije ugašen usled loših rezultata i manjka interesovanja već zbog dugova koje nisu napravili “oni“, već “oni“ pre njih i tako unedogled. Kao što rekosmo, svako čudo za tri dana...



 



izvor - eBraničevo

Komentari: