Autor: Saša Stojadinović   |  25.08.2014. - 16:08 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Kralj bazena Velimir Stjepanović proglašen za Počasnog viteza LJKI

Posle Milorada Čavića, čast ove godine da ponese titulu počasnog viteza Ljubičevskih konjičkih igrara pripala je Velimiru Stjepanoviću, šampionu iz Berlina na 200 i 400 metara slobodnim stilom. 

 

U prostorijama restorana JSD Partizan u prisustvu predsednika Skupštine grada Baneta Spasovića, predsednika Organizacionog odbora i načelnika Braničevskog upravnog okruga Aleksandra Đokića, direktora CZK Dragog Ivića i direktorke TO Požarevac Davorke Mitrović upriličena je svečanost za velikog plivačkog šampiona Velimira Stjepanovića i njegovu porodicu. Neverovatno skroman za nekoga ko iza sebe ima duplu Evropsku krunu u plivanju na 200 i 400 metara, Stjepanović je u pratnji oca i majke došao na stadion Partizana kako bi od Aleksandra Đokića i Baneta Spasovića dobio sablju i viteški plašt kao zvanični Počasni vitez i u neku ruku promoter ovogodišnjih Ljubičevskih igara.


- Pozdravljamo našeg Velimira, jer pošto je on to postao za celu Srbiju koja je navijala za njega u Berlinu, Požarevljani ga od danas prisvajaju još po jednom osnovu. Ljubičevski vitezovi kod naših građana uživaju poseban status jer imaju priliku samo jednom godišnje da pokažu da su najbolji a to osim veštine zahteva i hladnokrvnost i veliko srce. - kazao je Spasović na promociji novog viteza.



Načelnik okruga Aleksandar Đokić je podsetio prisutne da je ove godine i Požarevac skromno započeo razvoj sportova na vodi osnivanjem Vaterpolo kluba, pa je i ovaj potez Organizacionog odbora ocenio kao odličan zamajac u tom pravcu.


Nakon razmene poklona, Velimir je izjavio da je ovo za njega velika čast i da će se truditi da, gde god bio, pronese dobar glas o Ljubičevskim konjičkim igrama. Direktno sa promocije, Stjepanovići su otišli na aerodrom pa u Dubai, a nakon toga su sa konferencijom za medije pred beogradskim medijima nastavili predstavnici organizacionog odbora ovogodišnjih Igara.

Komentari: