Autor: Saša Stojadinović   |  30.08.2014. - 22:08 h  |   Kategorija: Sportski centar
Sportski centar Požarevac prikazao rukometnu budućnost Srbije

U okviru pratećih programa Ljubičevskih konjičkih igara ove godine se po drugi put održao memorijalni rukometni turnir za mlađe kategorije “Čika Gruja“. Nakon odigrane finalne utakmice ljubitelji susreta su mogli da uživaju u revijalnom meču između ekipa MRK “Požarevac“ i “Partizan“ iz Beograda.

 

Turnir juniora igran je u čast poznatog požarevačkog sportskog radnika Miodraga Grujića koji je bio inicijator mnogih sportskih sekcija i klubova. Na njemu je ove godine nastupilo 8 timova uzrasta od 2000 - 2003. godišta. Pored ekipe domaćina, MRK “Požarevac“ igrali su i RK “Junior“ iz Beograda, RK “Partizan“ iz Beograda, RK “Meteor“ iz Leskovca, RK “Mladost 1949“ iz Zaječara, RK “Rudar“ iz Kostolca, RK “Palanka“ iz Smederevske Palanke i RK “Smederevo“. Turnir je zvanično otvorila direktorka TO Požarevac, Davorka Mitrović.


  Prikazan je odličan rukomet i viđeno je pregrđt talenata koji obećavaju mirnu budućnost kada je ovaj sport u pitanju.U kategoriji 2000. godište prvo mesto zauzela je ekipa RK Smederevo koja je u finalu savladala ekipu domaćina, dok je treći bio Partizan. U 2002. godištu prvi su bili beogradski crno beli, drugi njihovi sugrađani, ekipa Junior a treci RK “Palanka“ iz Smederevske Palanke.


 Kada je u pitanju revijalna utakmica, rukometaši Požarevca i Partizana su je iskoristili za uigravanje i podizanje forme, ali je na momenta bilo i egzibijija koje je publika umela da ceni. Atmosferu su dodatno podgrejali i malobrojni ali veoma bučni navijači Partizana. Rezultat je na poluvremenu glasio 13:16 za goste dok je krajnji rezultat iznosio 22:25 za Partizan.


Komentari: